Hulp bij geldzorgen

Geplaatst op

Steeds meer mensen zoeken hulp bij geldzorgen. Het is belangrijk dat u er niet te lang mee blijft rondlopen. Wij helpen u graag voorkomen dat u nog grotere schulden krijgt. Wist u dat u hulp kunt krijgen van Geldfit, Schuldhulpmaatje Nederland en de gemeente?

  • Geldfit is een onderdeel van de stichting Nederlandse Schuldhulp Route (NSR). Op de website van Geldfit kunt u een geldfit-test invullen. U vult uw postcode in en Geldfit vertelt u over hulp en oplossingen bij u in de buurt. Kijk op geldfit.nl/welkom/rijnhart/.  

  • Via SchuldHulpMaatje krijgt u hulp van iemand om uw financiële problemen op te lossen. Een SchuldHulpMaatje is een vrijwilliger die u hierbij gratis begeleidt en ondersteunt. Kijk op schuldhulpmaatje.nl

  • Bij een huurachterstand zijn wij verplicht om dit te melden bij het team Eerste Hulp bij Geldzorgen (EHBG) in uw gemeente. De gemeente neemt contact met u op en bespreekt of u hulp nodig heeft. Ook kijkt het team of er oplossingen zijn voor uw geldproblemen. Bijvoorbeeld of u recht heeft op toeslagen. 


Spreekt u liever eerst met iemand van Rijnhart Wonen?  
Mail ons via incasso@rijnhartwonen.nl of bel 071 589 04 70. Wij denken graag met u mee.

Deel dit nieuws

Overig nieuws

Individuele bijzondere bijstand voor Leiderdorpers

Woont u in Leiderdorp en had u moeite om de energierekening te betalen in 2023 door een laag inkomen? Dan is er goed nieuws: de gemeente Leiderdorp kan u hierbij financieel ondersteunen. U kunt deze individuele bijzondere bijstand aanvragen tot en met 31 oktober 2024.
Lees meer