Hulp bij geldzorgen

Geplaatst op

Steeds meer mensen zoeken hulp bij geldzorgen. Het is belangrijk dat u er niet te lang mee blijft rondlopen. Wij helpen u graag voorkomen dat u nog grotere schulden krijgt. Wist u dat u hulp kunt krijgen van Geldfit, Schuldhulpmaatje Nederland en de gemeente?

  • Geldfit is een onderdeel van de stichting Nederlandse Schuldhulp Route (NSR). Op de website van Geldfit kunt u een geldfit-test invullen. U vult uw postcode in en Geldfit vertelt u over hulp en oplossingen bij u in de buurt. Kijk op geldfit.nl/welkom/rijnhart/.  

  • Via SchuldHulpMaatje krijgt u hulp van iemand om uw financiële problemen op te lossen. Een SchuldHulpMaatje is een vrijwilliger die u hierbij gratis begeleidt en ondersteunt. Kijk op schuldhulpmaatje.nl

  • Bij een huurachterstand zijn wij verplicht om dit te melden bij het team Eerste Hulp bij Geldzorgen (EHBG) in uw gemeente. De gemeente neemt contact met u op en bespreekt of u hulp nodig heeft. Ook kijkt het team of er oplossingen zijn voor uw geldproblemen. Bijvoorbeeld of u recht heeft op toeslagen. 


Spreekt u liever eerst met iemand van Rijnhart Wonen?  
Mail ons via incasso@rijnhartwonen.nl of bel 071 589 04 70. Wij denken graag met u mee.

Deel dit nieuws

Overig nieuws

Maak het oplichters niet te makkelijk

Oplichters komen vaak betrouwbaar over. Ze bellen aan, spreken u op straat aan of bellen u op. Zogenaamd namens de bank, de thuiszorg of zelfs om een toiletbezoek voor hun kind. Eenmaal binnen worden op die manier elk jaar vele mensen van hun bezittingen beroofd.
Lees meer

Energiezuinige woningen aan de Kreken

We zijn bijna klaar met het onderhoud aan 52 woningen in De Kreken in Leiderdorp. Sinds begin dit jaar hebben we hard gewerkt om deze huizen energiezuiniger en comfortabeler te maken.
Lees meer

Problemen met uw buren? Start met buurtbemiddeling

Last hebben van de buren is niet fijn. En toch gebeurt het soms. Harde muziek, gestamp of vervelende geuren: het kan veel invloed hebben op uw woongenot. In veel gevallen is een goed gesprek de oplossing.
Lees meer