Hulp bij geldzorgen

Geplaatst op

Steeds meer mensen zoeken hulp bij geldzorgen. Het is belangrijk dat u er niet te lang mee blijft rondlopen. Wij helpen u graag voorkomen dat u nog grotere schulden krijgt. Wist u dat u hulp kunt krijgen van Geldfit, Schuldhulpmaatje Nederland en de gemeente?

  • Geldfit is een onderdeel van de stichting Nederlandse Schuldhulp Route (NSR). Op de website van Geldfit kunt u een geldfit-test invullen. U vult uw postcode in en Geldfit vertelt u over hulp en oplossingen bij u in de buurt. Kijk op geldfit.nl/welkom/rijnhart/.  

  • Via SchuldHulpMaatje krijgt u hulp van iemand om uw financiële problemen op te lossen. Een SchuldHulpMaatje is een vrijwilliger die u hierbij gratis begeleidt en ondersteunt. Kijk op schuldhulpmaatje.nl

  • Bij een huurachterstand zijn wij verplicht om dit te melden bij het team Eerste Hulp bij Geldzorgen (EHBG) in uw gemeente. De gemeente neemt contact met u op en bespreekt of u hulp nodig heeft. Ook kijkt het team of er oplossingen zijn voor uw geldproblemen. Bijvoorbeeld of u recht heeft op toeslagen. 


Spreekt u liever eerst met iemand van Rijnhart Wonen?  
Mail ons via incasso@rijnhartwonen.nl of bel 071 589 04 70. Wij denken graag met u mee.

Deel dit nieuws

Overig nieuws

De Huren in Holland Rijnland app is vanaf nu beschikbaar

Vanaf 1 mei is de nieuwe app van Huren in Holland Rijnland beschikbaar in de App Store en de Play Store. Hiermee kunt u vanaf nu als woningzoekende nog makkelijker en gebruikersvriendelijk op uw mobiele telefoon het aanbod van huurwoningen doorzoeken, reageren en de status volgen.
Lees meer

Schimmel voorkomen in huis

Om energiekosten te besparen, zetten sommige mensen de verwarming laag en houden ze ramen dicht. Dat is geen goed idee. U kunt de lucht in huis gezond houden door te ventileren.
Lees meer

Heeft u nog recht op de energietoeslag van 2023?

Misschien heeft u gemerkt dat veel mensen vorig jaar energietoeslag hebben ontvangen. Als u denkt: "Hier heb ik ook recht op, maar ik heb nog niets gezien," dan is het nu tijd om in actie te komen.
Lees meer