Rijnhart Wonen en gemeente Voorschoten tekenen intentieovereenkomst voor sociale huurwoningen Jan Wagtendonkstraat

Geplaatst op

In een gezamenlijke stap naar meer betaalbare woningen hebben Rijnhart Wonen en gemeente Voorschoten een intentieovereenkomst getekend voor de ontwikkeling van sociale huurwoningen aan de Jan Wagtendonkstraat.

In de intentieovereenkomst staan afspraken om de haalbaarheid voor woningbouw op deze locatie verder te onderzoeken. "We willen graag meer betaalbare huurwoningen bijbouwen in Voorschoten,” vertelt Chrétien Mommers, directeur-bestuurder bij Rijnhart Wonen. “De plannen voor de Jan Wagtendonkstraat maken we in nauw overleg met de gemeente en omwonenden."

Hans van der Elst, wethouder Wonen van gemeente Voorschoten: “Het ondertekenen van deze intentieovereenkomst is goed nieuws voor onze inwoners. Samen met de diverse andere woningbouwprojecten is dit een waardevolle stap op weg naar voldoende prettige en betaalbare huurwoningen. De behoefte aan zulke woonruimte is groot, dus het is fijn dat Rijnhart Wonen zich hier sterk voor maakt. Ik kijk ernaar uit om met buurtbewoners over de nieuwbouwplannen van gedachten te wisselen en met elkaar tot een mooi resultaat te komen.”

De komende tijd werken Rijnhart Wonen en gemeente Voorschoten de plannen verder uit in nauwe samenwerking met de buurt. Met de direct aangrenzende bewoners van de Jan Wagtendonkstraat, de bewonerskerngroep, is Rijnhart Wonen in gesprek. Na de zomer organiseert de woningcorporatie samen met de gemeente een informatiebijeenkomst voor buurtbewoners om de plannen toe te lichten met ruimte voor vragen en feedback.

Meer informatie: rijnhartwonen.nl/janwagtendonk

ondertekening jan wagtendonkstraatDeel dit nieuws

Overig nieuws

Een kijkje in ons jaarverslag van 2023

2023 was een jaar van vooruitgang en innovatie voor ons. Bij Rijnhart Wonen hebben we hard gewerkt om onze dienstverlening te verbeteren en onze aanwezigheid in Leiderdorp, Zoeterwoude en Voorschoten te versterken.
Lees meer