Spelregels zelf klussen in de woning

Wij willen dat u en de volgende huurders zoveel mogelijk kunnen genieten van de aanpassingen in uw woning. Daarom is het belangrijk dat u klust volgens onze regels. Dit kan bijvoorbeeld zijn dat u zich houdt aan de wet. Voor een aantal aanpassingen zijn er aanvullende spelregels opgesteld. 

 • Algemene regels voor het klussen in de woning
  Bij onze beslissing om een verandering wel of niet toe te staan, gebruiken wij altijd standaard een aantal regels. Klik hier.

 • Grote aanpassingen moeten aan strenge voorwaarden voldoen
  Dat is belangrijk, voor uw veiligheid en de veiligheid van de mensen om u heen. De aanpassing moet daarom aan de volgende voorwaarden voldoen. Bekijk de regels hier.

 • Regels bij het aanbrengen van zonwering
  In de zomer kan het soms best warm worden in huis. Met zonwering aan de buitenkant van de woning blijft het in huis een stuk koeler. Wilt u een zonnescherm, screens of rolluiken aanbrengen? Doet u dit dan volgens onze regels. Zo staat u niet voor verrassingen bij vertrek uit de woning. Bekijk hier onze regels voor zonwering. 

 • Regels bij harde vloerbedekking
  Rijnhart Wonen vindt het goed als u een harde vloerbedekking legt in de woning. Met harde vloerbedekking bedoelen wij laminaat, parket, vinyl vloeren, linoleum en marmoleum. Bij het aanbrengen van deze harde vloeren zijn er wel een aantal regels en voorwaarden. Leest u deze goed, voordat u met het werk begint!

 • Regels voor vloerbedekking op vloerverwarming
  Lees hier onze tips en regels voor vloerbedekking op vloerverwarming. 

 • Wat is de juiste ondervloer voor een appartement?
  Het is vaak best wel lastig om een goede ondervloer te kiezen voor uw laminaat. Hier leest u meer informatie. Ook geven wij u een aantal voorbeelden van goede ondervloeren.

 • Regels bij het aanbrengen van inbraakbeveiliging
  Wij vinden het goed als u extra sloten of beveiliging aanbrengt op uw deuren en ramen. Voor het aanbrengen van beveiliging is er wel een aantal regels en voorwaarden. Bekijk de regels hier

 • Regels bij het vervangen van tegelwerk
  Rijnhart Wonen vindt het goed als u als u vloer- en/of wandtegels wilt veranderen. Voor het aanbrengen, vervangen of uitbreiden van tegelwerk zijn er wel een aantal regels en voorwaarden. Bekijk de regels hier.

Woningverandering aanvragen

Vraag direct om onze toestemming voor de klus.

Nu aanvragen